.

.
SLÄP

Har husvagnen blivit tyngre eller har Du kanske skaffat häst?

Oavsett vad du har för fritidsintresse eller om ditt arbete kräver ett BE-körkort eller en utökad behörighet B så har intresset för att skaffa ett BE-körkort ökat de senaste åren, både bland tjejer och killar. Nya Trafikskolans lärare har mångårig kunskap om utbildning på tungt släp och yrkesmässigt utövande av tyngre transporter i de flesta former.

Körlektioner genomförs enligt gällande kursplan för nämnda behörigheter. Till- / isärkoppling, manövreringsprov, säkerhetskontroll och givetvis körning i stadstrafik och landsväg är sådana moment som Du får möjlighet att träna på.

Behörigheten BE
Behörigheten BE krävs då den sammanlagda totalvikten av fordonskombinationen överstiger 4 250 kg. Släpets totalvikt är begränsad till 3,5 t. Kravet är att du är minst 18 år, har B-körkort och ett giltigt körkortstillstånd för behörigheten. Innan Du kan börja övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd som du ansöker om hos Transportstyrelsen. Till ansökan bifogar du en hälsodeklaration med ett synintyg. Givetvis hjälper vi Dig med synprövning.

Körkortstillståndet skickas hem till dig när allt är registrerat och godkänt. Har du en digital brevlåda får du körkortstillståndet dit.
Digital utbildning - där du gör dina teorifrågor - når du här

Utökad behörighet B
Genom godkänt körprov (inget kunskapsprov eller körkortstillstånd) ges möjlighet att köra tungt släp där bilens och släpets sammanlagda totalvikt överstiger 3,5 t. men inte 4,25 t.

Körprovet kan göras i samband med körprov för B-behörighet (18år)

OM OSS


Nya Trafikskolan Skövde / Nya MC-Utbildarna i Skövde AB
Organisationsnummer: 556921-2391
Plusgiro: 66 38 33-2
Swish: 123 43 96 487
Växel: 0500-48 59 00
info@trafikutbildarna.nu 


Specifika frågor motorcykel:
info@mc-utbildarna.nu 
Tel: 0706-625 625 (endast sms)