.RISKUTBILDNINGAR

Du måste göra riskutbildning innan du gör kunskaps- och körprovet för bil eller MC (behörighet A1, A2, A eller B). Riskutbildning består av två delar:

  • Del 1 handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden.
  • Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden.

Riskutbildningen gäller till den dag du tar ditt körkort eller i högst fem år. Tänk på att riskutbildning för motorcykel inte gäller för personbil eller vice versa

BIL - Riskutbildning del 1 och del 2
Riskettan för Bil är en teoretisk utbildning på tre timmar. Den ger dig kunskap om hur alkohol, droger, trötthet och andra beteenden kan påverka körförmågan. Under utbildningen får du delta i diskussioner om vilka konsekvenserna av sådana riskbeteenden kan bli, vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas. Riskettan gör du hos oss på Nya Trafikskolan i Skövde.

Risktvåan för Bil (halkkörning) är obligatorisk för B-körkort. Syftet med utbildningen är att du ska lära dig att hantera riskfyllda situationer, främst manövrering på halt underlag. Utbildningen tar ca 4 timmar att genomföra. När du skall göra Risktvåan bestäms i samråd med trafikskolan.

MC - Riskutbildning del 1 och del 2
Riskettan för MC är en teoretisk utbildning på tre timmar. Den kräver inga förkunskaper. Riskettan gör du hos oss på Nya Trafikskolan i Skövde.
Risktvåan för MC gör du hos oss på Bällefors Flygfält i regi av Nya MC-Utbildarna. Kursen är teoretisk och praktisk och är fyra timmar lång. Vi håller med motorcyklar och även utrustning under hela kursen. Körkortstillstånd krävs inte vid Riskutbildningar för motorcykel.

OM OSS


Nya Trafikskolan Skövde / Nya MC-Utbildarna i Skövde AB
Organisationsnummer: 556921-2391
Plusgiro: 66 38 33-2
Swish: 123 43 96 487
Växel: 0500-48 59 00
info@trafikutbildarna.nu 


Specifika frågor motorcykel:
info@mc-utbildarna.nu 
Tel: 0706-625 625 (endast sms)